Kategorier
Uncategorized

Laudantium optio veniam commodi quisquam

Qui nemo facere alias voluptatibus Nam rerum asperiores dolores commodi Sit soluta expedita labore voluptates cum. Enim et totam id mollitia fuga.

Fra fjell og trykkpresser

Målet med det nye redigeringsverktøyet er å gjøre det å legge til rikt innhold i WordPress enkelt og hyggelig. Hele dette innlegget er satt sammen av brikker av innhold — noe liknende Legoklosser — som du kan flytte rundt og samhandle med. Flytt din markør rundt og du vil legge merke til at de ulike blokkene utheves med omriss og piler. Trykk pilene for å flytte blokken hurtig uten å frykte å miste ting i en prosess med klipp og lim.

Det du leser nå er en tekstblokk, den mest grunnleggende blokken av alle. Tekstblokken har sine egne kontroll for å kunne flyttes fritt rundt i innlegget.

… som denne, som er høyrejustert.

Overskrifter er også separate blokker, som hjelper med omrisset og organiseringen av innholdet ditt.

Et bilde et verdt tusen ord

Behandling av bilder og media med den ytterste varsomhet er et primært fokus for det nye redigeringsverktøyet. Forhåpentligvis vil du finne sider ved det å legge til bildetekst til, eller gjøre full bredde av, dine bilder mye enklere og robust enn før.

Vakkert landskap
Hvis ditt tema støtter det vil du se knappen for «bred» på verktøylinjen for bildet. Prøv det ut.

Prøv å velge og så fjerne eller redigere bildeteksten. Nå trenger du ikke være forsiktig med å velge bildet eller også tekst, ved en feiltakelse, og ødelegge presentasjonen.

Innsettings-verktøyet

Forestill deg at alt WordPress kan gjøre er lett tilgjengelig, på samme sted i brukergrensesnittet. Det er ikke behov for å styre med HTML-elementer og klasser, eller å memorere komplisert kortkode-syntaks. Dette er tanken bak innsettingsverktøyet—(+)-knappen du ser rundt omkring i redigeringsvinduet—som lar deg bla gjennom alle tilgjengelige innholdsblokker og legge dem til i innlegget ditt. Utvidelser og temaer kan registrere sine egne, noe som åpner all slags muligheter for rik redigering og publisering.

Prøv det ut. Du kan oppdage nye ting som WordPress kan sette inn i dine innlegg, ting du ikke visste om. Her er en kort oversikt over hva du for tiden kan finne der:

  • Tekst og overskrifter
  • Bilder og videoer
  • Gallerier
  • Innbygginger, som YouTube, tvitringer eller andre WordPress-innlegg.
  • Blokker for utforming, som knapper, heltebilder, skille-elementer osv.
  • Og lister som denne, selvfølgelig 🙂

Visuell redigering

En stor fordel med blokker er at du kan redigere dem der de er plassert, og manipulere innholdet direkte. I stedet for å ha felter for å redigere ting som kilden til et sitat, eller teksten på en knapp, kan du endre innholdet direkte. Prøv å redigere følgende sitat:

Redigeringsverktøyet forsøker å skape en ny skapelsesopplevelse for sider og innlegg som gjør det problemfritt å skrive innlegg med rikt innhold. Verktøyet bruker «blokker», for å gjøre det enklere å bruke det som idag ville trengt kortkoder, egendefinert HTML, eller automatisk innbygging du ikke vet innholdet i.

Matt Mullenweg, 2017

Informasjonen som tilsvarer kilden til sitatet er et separat tekstfelt, i likhet med bildetekster for bilder, så strukturen til sitatet bevares selv om du velger, endrer eller fjerner kilden. Det er alltid enkelt å legge den til igjen.

Blokker kan kan være enhver ting du trenger. For eksempel kan du vile legge til dempede sitater som en del av oppbyggingen av din tekst eller du kan foretrekke å vise an diger stilisert sak. Alle disse alternativene er tilgjengelige ved innsetting.

Du kan endre antall kolonner i ditt galleri ved å dra på en skyvebryter i blokk-inspisienten i sidestolpen.

Rik på media

Hvis du kombinerer de nye bred og full-bred justeringene med gallerier, kan du skape et layout rikt på medier svært enkelt:

Tilgjengelighet er viktig — ikke glem en alternativ tekst

Klart, fullstørrelse-bilder kan være temmelig store. Men noen ganger er bildet verdt det.

Over ser du et galleri med bare to bilder. Det er en enklere måte å lage visuelt slående layouter på, uten å trenge å bry seg om floats. Du kan også enkelt konvertere galleriet tilbake til individuelle bilder igjen, ved å bruke blokk-bytteren.

Enhver blokk kan eventuelt ha disse justeringene. Innbyggingsblokken har dem også og er responsiv rett ut av boksen.

Du kan bygge enhver type blokk, statisk eller dynamisk, dekorativ eller flat. Her er en egensitat-blokk:

Kode er poesi

WordPress-samfunnet

Hvis du vil lære mer om hvordan man bygger ekstra blokker, eller hvis du vil hjelpe til med prosjektet, ta en tur innom GitHub.


Takk for at du tester Gutenberg!

👋