Pilates apparatene

Det er apparatene som gjør den store forskjellen. Joe så hva som måtte til for å hjelpe kroppen til fullstendig harmoni. Det føles riktig og fantastisk når du er der

  1. Det minste apparatet vi har er en Toe corrector. En genial liten dings som bidrar til å styrke de små musklene i foten og spesielt forebygge og utbedre hallus valgus.

2) Lykken starter med sterke, mobile og velfungerende føtter som bærer deg så langt og lenge du vil. En Foot corrector kan hjelpe deg med å korrigere en nedsunken fotbue. Mange ryggproblemer starter med en feilbelastning eller feilstilling i føttene. Det kan vi korrigere.

3) Vi har flere apparater som brukes til mange ting. De ulike typene og størrelsene av Barrels har det til felles at de hjelper oss å åpne brystet og gi ryggen støtte i ekstensjon. I dag bruker mange utallige timer sittende foran en skjerm og mange opplever at de får problemer med nakke, rygg og skuldre. Mini-Barrel, Spine Corrector og Ladder Barrel gir oss muligheten til å korrigere en uheldig kroppsholdning på en skånsom måte. Og det føles fantastisk.

4) Et annet apparat som hjelper oss med å finne den gode holdningen er en Ped-o-pull. Dette apparatet hjelper oss med å få bedre balanse og kontakt med pusten. Elsket av opera sangere og spesielt nyttig for å hjelpe mennesker som har hatt slag eller som har osteoporose f.eks. Her ser vi tydelig fjærene som gir oss akkurat den motstanden vi trenger for å få tak i muskulaturen og kjenne at vi er på riktig sted. Der hvor vi henter styrken innerst først og bygger utover til resten av kroppen.

5) Wunda chair finnes i flere varianter. Et lite apparat som kan brukes til å utfordre hele kroppen og elsket av alle som liker å ta i litt ekstra. Vi bruker det mye i rehabilitering og ved kneskader for å bygge opp igjen nødvendig styrke, stabilitet og mobilitet. Her kan vi korrigere og justere hele kroppen slik at den fungerer optimalt. De kraftige fjærene gjør at alle kan å det til og oppleve en enorm mestringsfølelse.

6) The Universal Reformer er nok det apparatet som er best kjent. Her finnes det utallige varianter og produsenter. Men de viker ikke fra det opprinnelige apparatets grunnleggende funksjonalitet. Vi har flere 1000 ulike øvelser på reformeren og det blir aldri kjedelig. I tillegg snakker dette apparatet spesielt godt med det parasympatiske nervesystemet, slik at du kan oppnå en ro som kan sammenlignes med meditasjon. Mange forelsker seg i dette apparatet og bruker det som en måte å dempe stress og spenninger.

7) Til slutt har vi det største apparatet som Joe var spesielt stolt av, nemlig The Caddillac. Dette apparatet bruker vi til alle og spesielt for å få kontakt med ryggen og finne lengde og bevegelighet, samt styrke og stabilitet. Dansere og toppidrettsutøvere kan få utfolde seg her.