Pilates i dag

Pilates er en treningsmetode som tar hensyn til hele deg – fysisk, mentalt og følelsesmessig.

Pilates i dag

Interessen for Pilates metoden øker stadig. Blant toppidrettsutøvere, kjendiser og helsemyndighetene verden over ser vi at stadig flere undrer seg over hvor magien kommer fra. Det har vi ikke svar på. Men vi kan oppleve magien i oss selv og formidle den videre til våre kunder.

Det finnes flere retninger innen Pilates og noen definerer seg selv som klassiske og andre som moderne. Det viktigste er at vi har respekt for metoden og praktiserer den på en trygg og ansvarsfull måte. At mannen bak metoden var et geni, det er det ingen tvil om.

I tillegg har nyere forskning gitt oss mer forståelse for metodens små finesser. Da snakker vi ikke om det som fitness industrien har plukket opp og forenklet. De har sin plass og sin funksjon, men må ikke forveksles med det du får på et Pilates studio med sertifiserte instruktører som har en lang utdannelse bak seg og en krevende teoretisk og praktisk eksamen.

Hos Ekilibre Pilates har vi trukket inn nyere forskning på anatomi (Spiraldynamik) Les mer om det her og Anatomy Trains les mer om det her. Det finnes stadig interessant forskning som kan hjelpe oss å bli enda bedre Pilates instruktører.

Verden helt annerledes ut i Norge i dag enn den gjorde i USA for 75-100 år siden. Helse utfordringene i vårt moderne samfunn er store og komplekse. Vi bor i et rikt land og allikevel har mange sviktende fysisk eller mental helse som vi ikke klarer å bli kvitt. Slik vi ser det, kan Pilates som metode bidra til bedre helse for en større del av befolkningen.

Forskningsprosjektet vi hos Ekilibre Pilates utførte i samarbeid med Revmatismesykehuset på Lillehammer viste hvilket potensiale som kan ligge i metoden. Les mer om den her .  Vårt mål er å bidra til å få ned de skremmende høye tallene på arbeidsuføre og gi alle en bedre livskvalitet. Fysisk aktivitet kan hjelpe de som minske bruken av medisiner og kirurgi.