Pilates til lønsj hver tirsdag og torsdag

Gruppetime Pilates kl 12 hver tirsdag og torsdag. Passer for alle som vil ha en meningsfylt pause midt på dagen. Her kjører vi hardt og med litt tempo - karene er velkommen til å ta utfordringen ;)

Er du en av dem som trenger hjelp til å finne igjen formen? Eller er du så sliten og stresset at du ikke orker tanken på å trene? Kanskje sliter du med vondt rygg eller vonde knær som ødelegger treningsgleden for deg?

Hvorfor hjelper Pilates mot stress?

Når du trener Pilates krever det din fulle oppmerksomhet. Du går inn i deg selv og jobber hardt mentalt, fordi du hele tiden er i bevegelse. I det øyeblikket du kommer inn døra må du legge stresset og maset fra hverdagen bak deg og fokusere på deg selv og bevegelsene du skal utføre. Ved å trene kjernemuskler og stimulere blodomløpet, kretsløpet og kroppens andre funksjoner reduserer du stresset i kroppen din.

Hvordan kan Pilates hjelpe meg med ryggplagene mine?

Det er forsket mye på nettopp dette med vond rygg, fordi det er et av vårt samfunns største plager og samfunnsutgifter.

Pilates er en metode som har fokus på den muskulaturen som holder ryggen sterk og mobil. Noen kaller det kjernemuskler, Joseph Pilates kalte det "powerhouse". De fleste problemene med ryggen kommer etter mange år med et ubalansert og skadelig bevegelsesmønster som det koster tid og tålmodighet å endre på. Det handler ikke nødvendigvis om at du er for liter eller for mye i aktivitet og det er viktig at du ikke dømmer deg selv. Det viktigste er å ta tak i problemet og forsøke å løse det.

Dersom du har alvorlige plager med ryggen er det viktig at du først rådfører deg med din lege eller terapeut før du setter i gang. Vi vil også gjerne samarbeide med den som har ansvaret for den medisinske behandlingen for å finne den optimale treningen for deg. Dersom du søker en terapeut, samarbeider vi med osteopaten Xavier Tiberghien ved Axes Helse

Hvordan kan Pilates hjelpe meg med et vondt kne?

Kroppen er en fantastisk maskin som av og til krever litt finjustering. Pilates handler også om å finne likevekt og balanse i kroppen. Smerter i et kne kan være tegn på en skjevhet eller en svakhet et annet sted. Det kan være et problem i bekkenet, i ryggen eller i skulderpartiet som forplanter seg gjennom kroppen. Derfor vil Pilates instruktøren alltid se på kroppen din som en helhet og legge opp treningsprogrammet etter ditt behov for justeringer.

Matte

Pilates er så mye mer enn bare trening. Pilates er basert på forskning og 75 års erfaring.    

  • Pilates hjelper deg å finne likevekt og balanse mellom styrke og bevegelighet i alle ledd, samt mellom store og små muskelgrupper. Fordi du hele tiden må holde fokus og bruke hodet, oppnår du også en bedre balanse mellom det fysiske og det mentale.
  • Pilates gjør deg altså både sterkere og mykere, hjelper deg med en bedre koordinasjon og gjør at du utvikler en bedre kroppsbevissthet og en bedre kroppsholdning. Når du beveger deg oppmerksomt og effektivt unngår du skader og tåler mer.
  • Pilates passer for alle og tilpasses den enkelte – fordi vi alle er forskjellige med ulike forutsetninger og behov. Opprinnelig laget av en mann for menn på midten av 1900-tallet, senere oppdaget og elsket av kvinner og menn over hele verden.
  • Pilates er gleden over å gjenvinne kontrollen over «mind and body» - Joseph Pilates kalte metoden sin opprinnelig for «contrology». En oppskrift på en bedre hverdag – uansett hvordan den ser ut.

Kneet hadde plaget meg i flere år og jeg hadde sluttet å løpe. Pilates-instruktøren oppdaget at jeg hadde en skoliose. Det var årsaken til det vonde kneet. Nå får jeg hjelp til å trene slik at skoliosen ikke blir verre og jeg har begynt å løpe igjen.