Mer enn bare trening

Balanse og likevekt i alt du er og gjør

Bak Pilates ligger en livsfilosofi.

Pilates er mer enn du tror. Mer enn mekanikk. Mer enn trening. Det handler om at du er et helt menneske. Og vi ser deg slik du er

Alle som har trent Pilates over en periode er enige om at det er noe mer enn vanlig trening. Joseph Pilates hevdet det. Han mente at alle burde ta bedre vare på seg selv, unngå stress og ta vare på kroppen sin. Det er det eneste stedet vi har å bo. Harmoni i kroppen gir glede. Og hvem vil ikke bli glad?

Vi mener at både vitenskap og tusenvis av års samlet menneskekunnskap bekrefter at han var et geni på sitt felt. På samme måte som vi vet hvor viktig riktig kosthold er for helsen vår, ser vi nå hvordan korrekt tilpasset og utført trening kan bedre den fysiske og mentale helsen vår totalt. La endorfinene strømme!

The movement principles are elements that are present in the successful performance of all the Pilates exercises: whole body movement, breathing, balanced muscle development, concentration, control, centering, precision, and rhythm.
PMA Study Guide 2005

The Pilates exercise method is designed to train the entire body and does not isolate the body into muscle groups only.

Pilates produces an improved aesthetic to the body but never focuses attention on pure aesthetic.

Pilates places exercise and movement focus on breath control, postural symmetry, abdominal strength and control, joint strength and increased range of motion.

Pilates specifically teaches how to integrate upper and lower extremities with the trunk.

The systematic practice of the Pilates method coupled with focused breathing patterns has proven to be invaluable not only as a fitness endeavor but also as an important adjunct to professional sports training and physical rehabilitation of all kinds.

1) Pilates gjør oss smartere fordi nye hjerneceller dannes i hippocampus. Forskning viser at på dette feltet er treningstyper som Pilates, Yoga og dans er mer effektive enn aerobic eller tradisjonell styrketrening. Hjernens kapasitet synker med alderen dersom den ikke blir stimulert.

2) Pilates er også trening av hjernen. Ved å lære nye kombinasjoner og måtte fokusere på det du gjør blir du utfordret fysisk og mentalt på samme tid. Denne effekten uteblir dersom du trener foran en TV eller gjør automatiske repetisjoner som ikke krever full oppmerksomhet. Ikke alle har tid til å lære seg et nytt språk hver måned for å trene hjernen.

3) Pilates aktiverer og forbedrer nervesystemet ved at vi går dypere i muskulaturen. Kjernemuskler er viktigere for nervesystemet enn vi har trodd. Og kjernemuskler er utrolig mye mer enn magemuskler. Ved å bevisst lære å aktivisere alle de indre musklene i kroppen renser vi både nervesystemet og bindevevet.

4) Pilates roer oss ned på samme måte som meditasjon og derfor snakker vi om «mindfulness». Dersom du ikke er typen til å sitte stille, hjelper det å ha fokus på bevegelse som er akkurat så presisjons krevende at du ikke kan tenke på noe annet. Da oppnår du denne gode roen i kroppen og tankene. 

5) Pilates bidrar til å dempe spenninger relatert til stress. Spenningene og smertene i kroppen forsvinner gjennom bevegelse og aktiv stretching og stimulering av bindevevet (fascia).

6) Pilates bidrar til å fjerne stress og gjøre kroppen bedre rustet til å tåle stresset i hverdagen.

7) Pilates gjør deg lykkeligere. Endorfiner utløses og du kjenner hvor godt kroppen din kan fungere dersom du tar vare på den.

8) Pilates gjør deg mer kreativ

9) Pilates hjelper deg å kontrollere følelser. En studie har vist hvordan pusten bidrar til å fremkalle og forsterke følelser. I Pilates lærer vi å bruke pusten riktig og være bevisst på hvordan vi puster. Pusten er vår beste venn.

10) Pilates bruker mindful bevegelse for å løse opp spenninger og smerter som har satt seg i kroppen pga mentale eller følelsesmessige påkjenninger. Vi bærer alle på arr som setter seg i kroppen. 

11) Pilates handler om å lage fred med seg selv og bli venn med kroppen sin. Dagens samfunn utgjør et stadig sterkere press på oss om den perfekte kroppen og det perfekte utseendet. Ved å oppleve og kjenne at kroppen fungerer godt og at du kan være sterk og vakker som den du er.

12) Pilates handler mye om å finne en sterk og god kroppsholdning. Mer enn det estetiske, handler dette om å kjenne på den indre styrken som forsterker selvfølelsen og selvtilliten. Den styrken trenger vi alle