Pilates mot kroniske sykdommer

Da Joseph Pilates opprinnelig utviklet apparatene sine var det også for å hjelpe pasienter som led av polio og revmatisme. Han fant ut at det var viktig å finne en måte for dem å trene på som ga akkurat passe motstand. Det er derfor Pilates apparatene har muligheten til å finjustere motstanden.

Senere har forskere funnet ut at pasienter med andre lidelser med fordel kan trene tilpasset Pilates under veiledning. Dette gjelder spesielt sykdommer som rammer muskler, ledd, bindevev og nervesystemet. Her et eksempel på en artikkel om MS. Det er også forsket på hvordan Pilates kan hjelpe pasienter med Parkinson's

Dette er kun eksempler og kanskje er du en av dem som er på leting etter en treningsmetode som kan gi deg en bedre hverdag. Spør gjerne legen din eller terapeuten din om råd og ta kontakt med oss for en prat, gjerne sammen med lege eller terapeut. Det er viktig for oss å lytte til dem for at vi sammen skal finne frem til den beste behandlingen og den beste treningen for deg. 

Dersom du søker en terapeut, samarbeider vi med osteopaten Xavier Tiberghien ved Axes Helse

Pilates 0002 Image004 1

Trening basert på Pilates metoden kan bidra til å lindre smerter og gjøre det mulig å minske bruk av medikamenter. Pasientene hevder at de har fått en bedre livskvalitet


For Pilates instruktøren blir det viktig å samarbeide nært med pasienten selv og legen/terapeuten for å tilrettelegge det beste, skreddersydde treningsopplegget. Et typisk treningsopplegg vil bestå av følgende elementer:

  • Gratis prøvetime på Pilates apparater med instruktør (1 seanse)
  • Fullstendig analyse av holdning (posture analysis) behov og personlige mål (1 seanse)
  • Instruktøren utarbeider et personlig treningsprogram og anbefaler evt. øvelser som kan gjøres hjemme mellom seansene
  • Jevnlige treningsseanser på Pilates apparater med et avtalt intervall og over en avtalt period