Pilates for barn og unge

Joseph Pilates hadde et stort ønske : å få metoden sin inn i den amerikanske skolen. Han så hvordan små barn beveger seg naturlig og harmonisk og hvordan de med alderen blir ødelagt av å sitte stille på en stol eller lært opp til å gjøre voksne bevegelser. I dagens norske samfunn blir mange barn overvektige og utvikler diabetes av usunn at og for lite aktivitet. Det er ikke enkelt å bryte den vonde sirkelen og bli venn med kroppen sin igjen.

Ettersom Pilates er en metode som tar oss tilbake til bevegelser som vi brukte da vi var barn, nettopp for å bygge styrke, fleksibilitet og koordinasjon på en naturlig måte som ligger genetisk lagret i mennesket, blir Pilates spesielt gøy for barn. Vi bruker bilder og lek, baller og strikker. Vi ruller rundt på matter og oppdager nye måter å bevege oss på og bygger kjernestyrke som forebygger skadene av å sitte stille på skolebenken.

Ekilibre Sort Hvitt2 0002 Dsc 3703

Pilates for barn kan anbefales fra 8 år og oppover. I denne alderen kan de lære å kontrollere bevegelsene sine og lære inn gode bevegelsesmønstre for resten av livet.

Barn tilbringer mange timer sittende stille på en stol på skolen, noe som ikke er noe bedre for dem enn for oss voksne. Pilates kan hjelpe dem med å styrke kjernemusklene som er det viktigste våpenet mot alle de uønskede effektene av å sitte stille eller stå stille over lengre perioder.

Også barn og unge lider av stress og lav selvfølelse. Vi stiller stadig større krav til våre unge og mange faller utenfor eller blir syke. De verste eksemplene er spiseforstyrrelser, overvekt og diabetes, men også overtrening og diverse psykiske problemer.

Når vi trener Pilates har vi ikke fokus på prestasjon eller konkurranse. Vi kan stenge resten av verden ute og bli venn med kroppen igjen - gjennom mestring og glede over å oppdage kroppens bevegelser på en ny måte.


Er du opptatt av barn og deres helse og trening? Ta kontakt med oss for en prat. Vi kommer gjerne ut til idrettslag og klubber og holder kurs for barn og unge.  


Krigen mot kroppen min var total og ødeleggende. Men jeg hadde kontroll. Inntil jeg mistet den og jeg mistet meg selv. Det var grusomt. Treningen ga meg respekten for kroppen min tilbake. Jente, 14 år, anorektiker