Ekilibre Pilates utdanner instruktører og sjarmerer langrennseliten

Marthe Og Iva

Publisert 11.01.20

Interessen for Pilates har nådd norsk toppidrett og behovet for nye instruktører er stort

Pilates er fortsatt lite kjent i Norge, men desto større i utlandet. Metoden har nå eksistert i 100 år og den er i ferd med å nærmest eksplodere i popularitet globalt. Hos Ekilibre Pilates forbereder vi oss på at både toppidrettsmiljøene og helsevesenet i Norge skal oppdage Pilates og adoptere metoden.

Pilates for langrennseliten

I sommer og høst fikk langrennsstjerne og trener Marthe Kristoffersen smaken på Pilates. "Dette er noe alle trenger! " utbrøt hun etter første treningsøkt med Kristin Nilseng. Da Iva Mazzoleni fra Lausanne i Sveits kom for å ha instruktørkurs i oktober, fikk hun en time med en av Europas fremste Pilates instruktører. Det ble smil fra øre til øre. "Der var det muskler jeg ikke ante jeg hadde", sa Marthe og ga Iva en klem. 

Markedet for Pilates i Norge

Norge finnes det pr i dag kun en håndfull instruktører med fullverdig instruktør kompetanse. Pilates studioene i Norge har ofte lite utstyr og de færreste har alle Pilates apparatene. Det er klart et behov for å sikre kvaliteten på Pilates i Norge og det jobbes i kulissene for å få anerkjennelse for metoden i helse Norge.

Ekilibre Pilates samarbeider med Lolita's Legacy

Kristin Nilseng som startet og driver Ekilibre Pilates brukte flere år på å finne den skolen som kunne tilby det grundigste og beste utdannelsesprogrammet for instruktører. I april 2019 startet det første kurset for instruktører på Lillehammer med 5 deltagere. Kurset består av minimum 500 undervisningstimer og følger den strenge standarden til the Pilates Method Alliance for Pilates Teacher Training (PMA).  

"Ettersom metoden har økt i popularitet har også markedet for instruktørutdanning blitt litt av en jungel", sier Iva Mazzoleni. Hun har tatt utallige kurs før hun til slutt fant veien til Lolita San Miguel og hennes Lolita's Legacy Pilates Teacher Training Program. Iva er spesielt opptatt av kvalitet og både hun og Kristin har et sterkt ønske om å bringe arven etter Joseph Pilates videre. "Mannen var et geni" sier de begge, "og genistrekene ligger i apparatene og detaljene i metoden". Kontakten med Lolita, som er den eneste gjenlevende som ble sertifisert av Joseph Pilates, er helt unik. Nærmere kilden kommer vi ikke.

De fortsetter å gå på kurs og reiser til Florida sammen med 10 andre instruktører fra Europa for å lære mer av Kathryn Ross-Nash i mars 2020. På Lillehammer planlegges det nå flere spennende workshops med verdenskjente instruktører i 2020. Dermed er vi på god vei til å endelig plassere Norge og Lillehammer på verdenskartet for Pilates.

Studio

Vil du vite mer om Pilates og kvalitetssikring? Her finner du noen nyttige lenker

Mer om Iva her

Les mer om Lolita og hennes Legacy

Kathryn Ross-Nash